Intresserad av rally och bilsport?

 
Välkommen till vår klubb! SMK Hälsinge är en motorklubb ingående i Nedre Norra Bilsportförbundet och SBF (Svenska Bilsportförbundet). SMK Hälsinge bildades 1927 och har idag ungefär 200 medlemmar. 
För att kunna tävla måste man ha en tävlingslicens genom en motorklubb ansluten till SBF. Förar- och kartläsarkurser anordnas regelbundet i klubbens regi. Utbildningen leds av en auktoriserad utbildare. 
Efter genomgången kurs är det dags att börja åka tävling. Man börjar med att åka som debutant under en eller ett par tävlingar. Därefter är det dags att ansöka om den första riktiga tävlingslicensen, en C-licens. Nu kan det vara dags att bestämma sig för vilken tävlingsklass som man vill köra. 
 
Utrustning
Först och främst måste man ha en flamsäker overall och en godkänd hjälm. Säkerheten är högt prioriterad inom alla områden av bilsporten. 
Tävlingsbilen skall uppfylla kraven som finns beskrivna i det tekniska reglementet för rally. Länk till regelboken 
 
Hur mycket kostar det? 
När man skall börja med rally kan det kosta en del pengar om man skall köpa allt nytt från början. En flamsäker overall kostar från ca 1000:-, en godkänd hjälm ligger ungefär i samma prisklass. Tävlingslicensen kostar ca 850:- / år. En tävlingsbil kan kosta allt från 10 000:- och uppåt. Ta gärna kontakt med oss så tipsar vi om vart du hittar begagnad utrustning, lämpligt val av bil eller liknande 
 
 
 
 
Tveka inte att ta kontakt med oss om du har intresse för motorsport, frågor eller funderingar. Som tävlande, funktionär eller stödmedlem, alla är hjärtligt välkomna. Vi träffas i klubblokalen tisdagar kl 19:00. 
 
SMK Hälsinge 
Ullsättersvägen 18
824 34 Hudiksvall
 
E-post: ordforande@smkhalsinge.se